2017. aug 16.

Lépcsőházi kamera rendszer

írta: Blogár Béla
Lépcsőházi kamera rendszer

Van ahol már van ilyen, van ahol még csak tervezik.

Az alábbi cikk azoknak szeretne segíteni, akik még csak tervezik a beruházást lakásszövetkezeti lépcsőházukban. Akiknek már vannak tapasztalataik, írják meg a hasznosnak gondolt információikat itt, vagy a facebook oldalunk alatt, kommentben. A hasznos javaslatok, kiegészítések később frissítéssel bekerülnek a cikkbe is.

Érdemes belevágni?

A közbiztonság olyan-amilyen manapság, javulásra nem nagyon lehet számítani. Így aztán jó ötletnek tűnik beruházni a biztonságba.

Fontos tudni, hogy sajnos nem úgy működik a dolog, hogy gond esetén a küldött, közös képviselő, vagy esetleg egy lakóközösség által megbízott lakó megnézi a felvételt. Bűncselekmény esetén csak a rendőrség láthatja csak a felvételt. A rendszer általában az utolsó 5-15 napot rögzíti csak.

Várható költségek:

Telepítés kb. 250.000 Ft (4 emeletes lépcsőház, 4 kamera)

Havi üzemeltetés/karbantartás: kb. 1.600 Ft

Az adatmentés is pénzbe kerül! Tehát ha megtörténik a baj, és a rögzítő berendezésről ki kell menteni a felvételt, akkor egy illetékes személy megy ki a lépcsőházba és a helyszínen végzi el a mentést. Ha régebbi, lassúbb a rendszer, akkor itt nagyobb összegre számítsunk.

A nagy kérdés: érdemes-e telepíteni a megfigyelő rendszert az adott feltételekkel?

Van tapasztalat, kiegészítés, jó tanács? Jöhet a komment! előre is köszi!

Szólj hozzá

Vagyonvédelem Lépcsőházi kamera rendszer