2016. már 17.

Szövetkezeti honlap: semmi változás

írta: Blogár Béla
Szövetkezeti honlap: semmi változás

Eltelt egy év és a lakásszövetkezet honlapján (intercisa.hu) semmi érdemi változás nem történt

1., 2015-ben összesen csak 6 db hír jelent meg a honlapon. Az "Aktualitások" alatt 4 db hír, a "Küldötteknek" alatt 2 db.
Ez nagyon kevés, sok közérdeklődésre számot tartó esemény volt, amiről semmi híradás nem jelent meg.
A megjelent híradások megszövegezése nem jelenthetett bonyolult feladatot, ugyanis mindösszesen 18 sornyi (!) információ jelent meg 2015-ben (plusz a bemásolt linkek).

2., A szövetkezet honlapján belépést követően a "Dokumentumok" menüpontban a küldöttek letölthetik a 2014. év I. félévének Igazgatósági és Felügyelő bizottsági üléseinek jegyzőkönyvét, valamint az I. félévi Igazgatósági üléstervét.
Hasznos olvasmányok ezek a jegyzőkönyvek azon küldötteknek, akik szeretnének képben lenni, és nem elégednek meg az évenkénti egyszeri küldöttgyűlési informálódással.
A 2014. évet lezáró küldöttgyűlésen felszólalásomban reklamáltam, hogy csak az első félévi jegyzőkönyvek lettek feltöltve.
Az elnök úr válaszában azt mondta, a hiányzó jegyzőkönyvek utólag fel lesznek töltve ... ez sajnos nem történt meg, mint ahogy a 2015-ös évben sem lett éves ülésterv és jegyzőkönyv feltöltve.

3., A részközgyűlésen ("lakógyűlésen") a lakástulajdonosoknak szavazni kell a szövetkezet éves beszámolójáról és a következő évi tervről. A beszámolóból jelenleg csak a küldött kap 1 pld-t kinyomtatva.

Ugyan miért nem lehet ezt a vaskos anyagot letölteni a szövetkezet honlapjáról (mindenféle regisztráció nélkül), hogy a tájékozódás egyszerű és kényelmes módját megteremtsük a lakástulajdonosoknak? Ez nulla forintba kerülne, pár perc alatt kivitelezhető.
Azt a választ persze felejtsük el, hogy tessék bemenni a szövetkezethez, és ott lehet olvasgatni.
Meg az is értelmezhetetlen számomra, hogy milyen dolog lenne az, hogy bárki, nem szövetkezeti tag olvasgassa ezt az anyagot? Szerintem nyugodtan olvasgassa bárki idegen, ha ilyen aberrációja van, nincs ebben semmi titkos. Vagy ha véletlenül lenne, és indokolt, akkor a kényes részeket/adatokat nem kell feltölteni.

4., Az előző ponthoz tartozik az is, hogy a különféle szövetkezeti szabályzatok is legyenek letölthetőek/megtekinthetőek (lehetőleg regisztráció nélkül) a szövetkezeti honlapon, nem csak a küldötteknek. (Jelenleg a küldöttek ezt regisztráció után, belépést követően meg tudják tekinteni a szövetkezet honlapján.)
Pld. hasznos olvasmány, ajánlom mindenkinek a szövetkezet versenyeztetési szabályzata. Ha többen megismernék, talán mások is kezdeményeznék egyes pontjainak mielőbbi módosítását.

Für Tibor küldött

Véleménye van a témában? Szóljon hozzá, kommenteljen!

Szólj hozzá